Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/dorgicse_info/Connections/dorgicse.php on line 9
Dörgicsei Kulturális Napok 2008 - dorgicse.info Dörgicse - Turisztikai és Információs Honlap
 

 

Dörgicsei Kulturális Napok 2008
2008-07-18 - 2008-08-10

2008-07-18

A Kulturális Napok megnyitója 19:00:00

Pajta Galéria
Felsődörgicse
Csicsói utca 9/11.

A Dörgicsei Kulturális Napok megnyitója

Honlap

 

 

2008-07-19

Vendégségben Istenes Emilia festőművésznél 18:00:00

Pajta Galéria
Felsődörgicse
Csicsói utca 9/11.

Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Kórusa, vezényel B. Horváth Andrea. Közreműködik Herencsár Viktória cimbalomművész.

Az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Kara - a Ranolder Intézet és a Leövey Klára Gimnázium 120 éves évfordulója alkalmából - Andor Ilona Liszt-díjas, érdemes és kiváló művész, karnagy és zenepedagógus méltán híres Budapesti Kodály Kórusának utódaként alakult meg 1995 őszén. A kórus tagjai és karnagya B. Horváth Andrea is Andor Ilona tanítványai voltak, akik ma is azt a szellemi örökséget szeretnék tovább vinni, melyet szeretett tanáruk Kodály és Bartók egyneműkari műveinek egyik legavatottabb tolmácsolójaként örökített át. Hangversenyeiken autentikus előadásmódjukkal kívánják a kórusirodalom legszebb műveit a hallgatóknak, az ifjúságnak továbbadni. Az újjáalakult kórus 1995 óta évente több hangversenyt adott, 1998-ban Rómában II. János pápa tiszteletére is énekelt, majd a Vatikáni Rádió felvételeket készített velük.

Honlap

 

 

2008-07-20

"Dörgicsének szeretettel" ünnepi koncert 15:00:00

Alsódörgicsei evangélikus templom
Alsódörgicse

Király Elvíra, Rácz D. Anita, Ulrich Ákos és ifj. Jurasits Zsolt

 

KORMORÁN Memory Band 19:00:00

Gernye hegyi pihenő
Alsódörgicse

KONCERT a Gernye hegyen, a KORMORÁN Memory Band fellépése

a KORMORÁN egykori alapítója, a hegedűs Gál Péter, a zenekar korábbi frontembere, Margit József és a zenekar gitárosa Jenei Szilveszter úgy döntött, a továbbiakban ismét együtt dolgozik. Ők hárman több mint tizenöt esztendőn keresztül egyengették a Kárpát-medence népzenei hagyományaira épült, feszes gitárzenével megtűzdelt, semmi máshoz nem hasonlítható folk-rock zenét játszó együttes pályáját. Nem csak énekesként és hangszeres előadóként, de zeneszerzőként és szövegíróként is meghatározó szerepük volt az Európa-szerte ismert, és elismert "Kormorán-hangzás" kialakításában.

A három tapasztalt zenész több száz dal komponistája, több mint 200 album, köztük arany- és platinalemezek viselik kézjegyeiket.

Honlap

 

 

2008-07-25

MS. Mester Sándor gitárművész koncertje 2008/150 19:00:00

Felsődörgicsei evangélikus templom
Felsődörgicse

Mester Sándor - klasszikus gitárművész

MS3 állandó repertoárját reneszánsz átiratok, klasszikus, romantikus gitárdarabok és Bartók Béla "44 Hegedű-duó" és "Román-táncok" ciklusából készült gitár duó- és barokk trió-átiratok alkotják, vendégművészek Antal Éva (gitár) és Vázsonyi János (szaxofon). A koncertek nagy részén MS3 szólóban játszik, amikor van rá lehetőség felcsendülnek a duó és trió darabok is.

A Digimpro feltalálója 2006 április 1. és október 30 között 150 klasszikus gitárkoncertből álló országos turnéra indul kis falusi templomokba és művelődési házakba, kis- és nagyvárosi koncert termekbe, színházakba. A klasszikus gitárzenét modern interaktív háttérrel ötvöző MS3 célja a 150koncerttel is kettős nyitás: kivinni a komolyzenét a nagyvárosokba és a nagyvárosok határain túlra is, majd a falusi templomok akusztikáján és közönségük nyitottságán átszűrve az interneten keresztül juttatni vissza egy szélesebb közönségnek.

Honlap

 

NAUTILUS koncert 20:30:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

NAUTILUS együttes Nosztalgia koncertje. Ezek az esték feledhetetlenek mindenki számára, hiszen csodálatos környezetben kivalló ételek és borok mellett, vidám hangulatban, feledhetetlen slágerekre mulatjuk át az éjszakát...

A nagy csapat újra játszik Dörgicsén...

 

 

2008-07-26

Nagy bográcsverseny 15:00:00

Gernye hegyi pihenő
Alsódörgicse

Előadók: csapatszakácsok, akik esőben és kánikulában egyaránt kitartva kevergetik főztjüket és irányítják kuktáikat akik több száz paprikával, paradicsommal, hagymával birkóznak kezük alatt...

Bográcsverseny. DOWN-DATE

A bográcsversenyre bárki jelentkezhet, a verseny elötti néhány napig a polgármesteri hivatalban, hivatalban, a polgár hivatalba... tüzifa, bográcshely biztosított, a jókedvről a jelenlevők... és nem utolsó sorban Dörgicse borai gondoskodnak.

 

Borrendek felvonulása 17:00:00

Gernye hegyi pihenő
Alsódörgicse

BALATONVIN BORLOVAGREND - Borlovagrend ünnepi felvonulása.

A Balatonfüred-csopaki borvidék borainak megismertetése a világ borkedvelőivel, rendezvénysorozatok szervezésével hozzájárulni a magyarországi idegenforgalom fejlesztéséhez, népszerűsíteni a terület gasztronómiáját, tovább növelni a magyar vendéglátás hírnevét.

Az egyesület feladata a Balatonfüred-csopaki borvidék történelmi és kulturális hagyományainak ápolása, szőlőtermesztési technológiájának fejlesztése és a talaj, valamint éghajlati adottságokban oly speciális lehetőségeket kínáló, itt termett Olasz rizling borfajta által érvényesített gasztronómiai szépségek elismertetése és megkedveltetése. Az egyesület céljai elérése és feladatai megoldása érdekében együttműködik a hasonló célra és feladatra szerveződött szervezetekkel, mint a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségével és a Bacchusi Borrendek Nemzetközi Szövetségével.

Honlap

 

 

2008-07-27

Családi koncert 19:00:00

Alsódörgicsei evangélikus templom
Alsódörgicse

Családi koncert Klucsik Péter vezetésével

 

 

2008-08-09

Edit Piaf est 19:00:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

Varga Klári és Rusz Milán fellépése

1915 decemberében a párizsi Belleville utca pislákoló lámpái alatt született egy kislány egy alkoholista akrobata és egy énekesnő kapcsolatából. A kislányról akkor még senki sem sejthette, hogy 30 év múlva ő lesz a világ egyik legismertebb énekesnője, a mély és jellegzetesen rekedt hangú Edith Piaf.

 

 

2008-08-10

Novák Gizella előadóestje 19:00:00

Alsódörgicsei evangélikus templom
Alsódörgicse

Novák Gizella

Ómagyar Mária siralom