Deprecated: mysql_pconnect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/content/01/10374101/html/dorgicse_info/Connections/dorgicse.php on line 9
Dörgicsei Kulturális Napok 2007 - dorgicse.info Dörgicse - Turisztikai és Információs Honlap
 

 

Dörgicsei Kulturális Napok 2007
2007-07-20 - 2007-08-04

2007-07-20 MEGNYITÓ

A Kulturális Napok megnyitója 19:00:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

A Dörgicsei Kulturális Napok megnyitója

Honlap

 

"Vidám dallamok" - Die Fidelen Krieglacher 19:15:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

Die Fidelen Krieglacher - Osztrák vendégművészek fellépésével.

Dörgicse Festliches Eröffnungskonzert mit den Orig. Fidelen Krieglachern Steiermark, Österreich.

Honlap

 

 

2007-07-21 SZÍNHÁZ

STEINBECK: Egerek és emberek 20:00:00

Boldogasszony templomrom
Alsódörgicse

Forrás Színház előadása Szereplők: George - Mezei Zoltán, Lennie - Horváth László Candy - Revoczky Róbert, Curley - Pintér Gábor Curley felesége - Lipták Jeanne, a főnök - Sinka Károly (érdemes művész), Slim - Bartók László, Carlson - Horváth György, Whit - Fekete István, Crooks - Komáromi Sándor, Fordította és színpadra alkalmazta - Fazekas István (Jászai-díjas), Díszlet - Pataki András, Jelmez - Dobis Márta, Fény - Kovács Ferenc, Rendező - Pataki András

Steinbeck: Egerek és emberek színmű három felvonásban John Steinbeck Nobel-díjas amerikai regényíró 1937-ben írta meg "Egerek és emberek" című kisregényét, amelyet később színpadra és filmre is adaptált. Sikere azóta is változatlan, a film újra és újra képernyőre kerül világszerte, színpadi megjelenése szinte mindig szívfacsaró siker, a könyvtárak állandóan kint lévő darabja. Két idénymunkás különös, összetett és tragikus kapcsolatáról szól. Az emberi kapcsolatok kiüresedését, a társadalmi szintű elmagányosodást a szerző szimbólumteremtő képessége emeli katartikus magaslatokra, gondolkodtat el színház és mozi nézőt, illetve olvasót egyaránt. Életünk problémái, kérdései mit sem változtak, s kívülről nézve nevetve-sírva egy kicsit talán mi is másként látjuk a világot, a barátságot, a szeretetet, mások elfogadását.

esőnap: július 22.

Honlap

 

 

2007-07-22 SZERTETTEL

"Dörgicsének szeretettel II." 18:00:00

Alsódörgicsei evangélikus templom
Alsódörgicse

Fellépők: Király Elvíra, Rácz D. Anita, Ulrich Ákos és ifj. Jurasits Zsolt

„Dörgicsének szeretettel II.” - Ünnepi koncert:

 

 

2007-07-23 ANTROPOLÓGIA

Egymás jobb megértéséért 19:00:00

Polgármesteri Hivatal - Faluház
Alsódörgicse
Fő u. 122.

Előadók: Borbély Éva, Lakatos Dóra Fotók: Hamar Gábor

Kulturális antropológia napja Dörgicsén, Népek játékai JÁTSZÓSAROK gyerekeknek Szervező: Szász Antónia

"Sem ők nem fogalmazták meg közösségüket, sem az nem volt jellemző, hogy a környezetük egységesen szemlélte volna őket. Munkájuk, hagyományaik, kasztjuk alapján ítélték meg egymást, s őket is az emberek. Természetesen az életmód hasonlóságai teremtettek közöttük valamiféle közösséget, de még az sem volt mindegy, kinek milyen formájú a sátra...."

Honlap

 

 

2007-07-24

Ljubljana - Ember Sára Fótókiállítása 18:00:00

Polgármesteri Hivatal - Faluház
Alsódörgicse
Fő u. 122.

Ember Sári (1985) az Iparművészeti egyetem fotó szakos hallgatója, régi dörgicsei nyaraló.

"Tavaly ősszel ösztöndíjjal Ljubljanában töltöttem három hónapot. A sorozat egy csapat külföldi diákról szól, akkikkel boldog egymásra utaltságban éltem együtt, furcsa, könnyed és bonyolult kapcsolatokkal. És mind össze voltunk zárva egy várossal, annak szépségeivel és szürkeségével együtt, egy évszakkal, benne egymás rossz- és jókedvével."

 

MS. Mester Sándor gitárművész koncertje 2007/150 20:00:00

Felsődörgicsei evangélikus templom
Felsődörgicse

Mester Sándor - klasszikus gitárművész

MS3 állandó repertoárját reneszánsz átiratok, klasszikus, romantikus gitárdarabok és Bartók Béla "44 Hegedű-duó" és "Román-táncok" ciklusából készült gitár duó- és barokk trió-átiratok alkotják, vendégművészek Antal Éva (gitár) és Vázsonyi János (szaxofon). A koncertek nagy részén MS3 szólóban játszik, amikor van rá lehetőség felcsendülnek a duó és trió darabok is.

A Digimpro feltalálója 2006 április 1. és október 30 között 150 klasszikus gitárkoncertből álló országos turnéra indul kis falusi templomokba és művelődési házakba, kis- és nagyvárosi koncert termekbe, színházakba. A klasszikus gitárzenét modern interaktív háttérrel ötvöző MS3 célja a 150koncerttel is kettős nyitás: kivinni a komolyzenét a nagyvárosokba és a nagyvárosok határain túlra is, majd a falusi templomok akusztikáján és közönségük nyitottságán átszűrve az interneten keresztül juttatni vissza egy szélesebb közönségnek.

Honlap

 

 

2007-07-25

Gyerek művészek koncertje 19:00:00

Alsódörgicsei evangélikus templom
Alsódörgicse

Vezető: Kéringer Dávid

 

 

2007-07-26 KÖRTÁNC

Anna napi körtánc, kiállítás... 18:00:00

Pajta Galéria
Felsődörgicse
Csicsói utca 9/11.

Körtánc, tánctanítással - Istenes Emília festőművésznőnél

Időszaki kiállítás : Július 12 -augusztus 21-ig minden délután 16-18 óráig : balatonfelvidéki tájképek, képeslapok, ajándéktárgyak. Minden csütörtökön a vizenfestés technikáját bárki kipróbálhatja, utána 18-19 óráig "A Világ népeinek körtáncai", tánctanítással. Folyamatosan biotermék bemutató és kóstoló (gyümölcs, házilekvár). Kreatív Tábor júl. 5-8-ig (vizenfestés, agyagozás, körtánc, jóga, asztrológia). Szállás:10 fős közös hálóterem vagy sátorozási lehetőség túristacsoportoknak, biciklistáknak, lovasoknak július, augusztus hónapban.

Pajta Galéria, Felsődörgicse, Csicsói u 9/11. Telefon: 06-87/444 119 és 06-20/579 5035

 

 

2007-07-27 NAUTILUS koncert

NAUTILUS koncert 20:00:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

NAUTILUS együttes Nosztalgia koncertje. Ezek az esték feledhetetlenek mindenki számára, hiszen csodálatos környezetben kivalló ételek és borok mellett, vidám hangulatban, feledhetetlen slágerekre mulatjuk át az éjszakát...

A nagy csapat újra játszik Dörgicsén...

 

 

2007-07-28 FALUNAP

Nagy bográcsverseny 15:00:00

Gernye hegyi pihenő
Alsódörgicse

Előadók: csapatszakácsok, akik esőben és kánikulában egyaránt kitartva kevergetik főztjüket és irányítják kuktáikat akik több száz paprikával, paradicsommal, hagymával birkóznak kezük alatt...

Bográcsverseny. DOWN-DATE

A bográcsversenyre bárki jelentkezhet, a verseny elötti néhány napig a polgármesteri hivatalban, hivatalban, a polgár hivatalba... tüzifa, bográcshely biztosított, a jókedvről a jelenlevők... és nem utolsó sorban Dörgicse borai gondoskodnak.

 

Borrendek felvonulása 17:00:00

Gernye hegyi pihenő
Alsódörgicse

BALATONVIN BORLOVAGREND - Borlovagrend ünnepi felvonulása.

A Balatonfüred-csopaki borvidék borainak megismertetése a világ borkedvelőivel, rendezvénysorozatok szervezésével hozzájárulni a magyarországi idegenforgalom fejlesztéséhez, népszerűsíteni a terület gasztronómiáját, tovább növelni a magyar vendéglátás hírnevét.

Az egyesület feladata a Balatonfüred-csopaki borvidék történelmi és kulturális hagyományainak ápolása, szőlőtermesztési technológiájának fejlesztése és a talaj, valamint éghajlati adottságokban oly speciális lehetőségeket kínáló, itt termett Olasz rizling borfajta által érvényesített gasztronómiai szépségek elismertetése és megkedveltetése. Az egyesület céljai elérése és feladatai megoldása érdekében együttműködik a hasonló célra és feladatra szerveződött szervezetekkel, mint a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségével és a Bacchusi Borrendek Nemzetközi Szövetségével.

Honlap

 

 

2007-07-29 NEOFOLK koncert

NeoFolk koncert 19:00:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

Honlap

 

 

2007-08-04

NAGY DÖRGICSEI GYERMEKRAJZ kiállítás 18:00:00

Polgármesteri Hivatal - Faluház
Alsódörgicse
Fő u. 122.

 

Tűz és Márvány 20:00:00

Pajta színpad
Kisdörgicse

Vers és zene Kéringer András, Családja és Barátai előadásában

 

Postás Józsi koncertje 20:30:00

Granáriusz Udvarház és Vendégfogadó
Alsódörgicse

Postás Józsi a bulizós slágerek kézbesítője

Alsódörgicse meglepetése mindenkinek!

Honlap